اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک و ابزار مورد نیاز

اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک و ابزار مورد نیاز

در این محتوا قصد داریم تا درباره ی اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید:

مقدمه


اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک از آن جهت است که می تواند پیام مورد نظر را سریع تر به مخاطبان انتقال دهد. در حال حاضر موشن گرافی یکی از محبوب ترین ویدیوهای تبلیغاتی است. چرا که می تواند در کمترین زمان پیچیده ترین پیام ها را به مخاطبان انتقال دهد. البته برای ساخت این ویدیوی تبلیغاتی از عناصر مختلفی کمک گرفته می شود که از جمله آن می توان به سناریو یا داستان، رنگ، صدا، طراحی، انیمیشن و ... اشاره نمود. 

فهرست مطالب

  1. اهمیت جلوه های صوتی در موشن گرافیک
  2. آموزش طراحی صدا برای انیمیشن
  3. نحوه اضافه کردن صدا در موشن گرافی
  4. ساند افکت موشن گرافی را از کجا دانلود کنیم؟
  5. ابزار صداگذاری در موشن گرافیک
  6. کلام آخر


در حال حاضر اغلب رسانه ها از تلویزیون گرفته تا شبکه های اجتماعی از این ابزار تولید محتوا استفاده می کنند. البته برای اینکه تاثیرگذاری این ابزار در داستان سرایی بیشتر شود از ترفندهای مختلفی استفاده می شود. یکی از موثرترین تکنیک ها اضافه کردن صدا یا موسیقی به کلیپ است. برای اضافه کردن فایل صدا یا موسیقی به کلیپ ها، عموما از نرم افزارهای مخصوصی کمک گرفته می شود. 
اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک در این است که می تواند مخاطبان را بیشتر درگیر فضای موشن گرافی کند. همچنین دقت و توجه آن ها را نسبت به کلیپ افزایش دهد. از دیگر دلایل اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک افزایش جذابیت کلیپ های تبلیغاتی می باشد. در برخی مواقع اهمیت افکت صوتی برای موشن گرافیک به حدی است که تاثیر آن از دیالوگ های عمومی و روال هم بیشتر است.
به همین دلیل وقتی صدا یا ساند افکت از یک ویدیو تبلیغاتی گرفته شود مطمئنا کاربران به سختی می توانند با آن ارتباط برقرار کنند. با توجه به این موضوع یکی از مهمترین سرفصل ها در آموزش نرم افزار موشن گرافیک نحوه قرار دادن صدا بر روی موشن گرافی خواهد بود. صداهای مورد استفاده در موشن گرافی همان صداهایی هستند که در زندگی جریان دارند. مثل صدای جوی آب، ماشین، وسایل شکستنی، صدای حیوانات و ... .

موشن گرافیک
اهمیت جلوه های صوتی در موشن گرافیک


موشن گرافی از بخش های مختلفی تشکیل می شود که جلوه های صوتی یا صدا یکی از مهمترین این بخش ها تلقی می گردد. اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک به حدی است که حتما در آموزش موشن گرافیک در فتوشاپ به آن پرداخته می شود. چرا که با استفاده از یک صداگذاری خوب و با کیفیت می توان یک موشن گرافی ساده را به یک موشن گرافی حرفه ای تبدیل نمود.
این افکت های صوتی می توانند به صورت قوی یا بسیار ظریف در ویدیو به کار برده شوند. در واقع پررنگ یا کمرنگ بودن جلوه های صوتی به نوع موشن گرافی شما بستگی دارد. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که زمانی باید از افکت های صوتی در موشن گرافی استفاده نمایید که یقین داشته باشید این راهکار، ارزش کار هنری شما را بیشتر می کند.
بنابراین اگر دریافتید که اضافه کردن افکت صوتی سبب می شود مخاطبان از داستان اصلی ویدیو دور شوند، از این ترفند استفاده نکنید. ولی به طور کلی این صداها هستند که به داستان و شخصیت های بی جان موشن گرافی جان و روح می بخشند. مثلا دو چیز را تصور کنید که با هم برخورد می کنند. این موضوع به تنهایی آنچنان جذابیتی در بیننده ایجاد نمی کند. مگر اینکه یک افکت صوتی برای آن در نظر گرفته شود.
در بحث آموزش موشن گرافیک در فتوشاپ یا آموزش موشن گرافیک سه بعدی حتما نحوه اضافه کردن صدا آموزش داده می شود. این مرحله یکی از مهمترین مراحل ساخت لوگوموشن است. به همین دلیل در زمان استخدام تدوینگر و موشن گرافیست حتما این موضوع در نظر گرفته می شود. موشن گرافیست ها برای صدای لوگو موشن از اسامی دیگری هم استفاده می کنند که شامل ساند افکت، افکت صدا و جلوه های صوتی می باشد.

صداگذاری در موشن گرافیک
آموزش طراحی صدا برای انیمیشن


یکی از مهمترین مراحل آموزش لوگوموشن طراحی صدا برای انیمیشن است. گرافیست های علاقه مند به طراحی صدا در قدم اول باید با انواع نرم افزارهای مورد نیاز طراحی صدا برای انیمیشن آشنا شوند. چرا که طراحی و اضافه کردن جلوه های صوتی به لوگوموشن فقط از طریق این نرم افزارهای خاص امکان پذیر خواهد بود. 
انیمیشن به تنهایی یک اثر هنری بی نظیر است؛ اما برای اینکه یک اثر واقعی به نظر برسد و بتواند مفهوم مورد نظر را انتقال دهد باید با صداگذاری ترکیب شود. یکی دیگر از دلایل اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک این است که به مخاطبان این امکان را می دهد تمام جزئیات کلیپ را احساس کنند. به همین دلیل در دوره های آموزشی به گرافیست ها نحوه صحیح صداگذاری و طراحی صدا در موشن گرافیک را آموزش می دهند.
بنابراین کاربرانی که به صداگذاری حرفه ای یا تدوینگری برای موشن گرافی علاقه دارند، حتما باید این طراحی را بلد باشند. طراحی افکت های صوتی برای انیمیشن شامل مراحلی نظیر انتخاب صدا، ارزیابی ویدیو، اضافه کردن صدا به خط زمانی، نحوه کار کردن با waveform editor ، استفاده از کلیپ های واقعی، شکل دهی صدا، لایه بندی صدا و میکس کردن صدا می باشد. در برخی مواقع گرافیست ها گیرنده های ضبط صدای حرفه ای را به طبیعت می برند تا صدای مد نظر را ضبط و ثبت کنند. 


نحوه اضافه کردن صدا در موشن گرافی


پس از اینکه صدای مورد نظر طراحی شد باید آن را به انیمیشن مورد نظر اضافه نمود. در حال حاضر به دلیل اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک انواع افکت های صوتی به صورت دیجیتال تولید و برای دانلود در اختیار کاربران قرار داده می شود. همچنین بسیاری از استودیوهای حرفه ای این صداها را ضبط و نگهداری می کنند. بنابراین کافی است افکت صوتی مورد نظر را دانلود کنید و آن را به تایم لاین ادیتور صوتی یا ویدیوی مد نظرتان اضافه کنید.
این صداها شامل صدای توپ و تانک، صدای روستا، صدای اشیاء، صدای انفجار، صدای نبردهای کلاسیک، صدای توپ و ورزشگاه و ... می باشد.

 صداگذاری در موشن گرافیک و ابزارهای مورد نیاز
ساند افکت موشن گرافی را از کجا دانلود کنیم؟


همانطور که اشاره نمودیم اهمیت صداگذاری در موشن گرافیک سبب شد انواع و اقسام افکت های صوتی به صورت دیجیتال و طبیعی طراحی و تولید شوند و هر روز بر تنوع این صداها اضافه گردد. برای یافتن صدای مد نظر کافی است موضوع و نوع موشن گرافی را بلد باشید. سپس با یک جستجوی ساده در اینترنت می توانید ساند افکت مد نظر را پیدا کنید.
این روش یکی از کم هزینه ترین روش های طراحی و اضافه کردن صدا به لوگو موشن است. در صورتی که می خواهید ساند افکت مورد نظر را به صورت رایگان دانلود کنید می توانید به وب سایت های Free Sound، Audio Micro، Sound Bible، Zapsplat و GRSites مراجعه نمایید. تمام افکت های صوتی قرار گرفته در این سایت ها رایگان هستند و شما می توانید یک ساند افکت بسیار عالی را انتخاب کنید.
درست است که با حذف افکت های صوتی تاثیرگذاری موشن گرافی کم می شود اما باید دقت کرد صدای انتخابی با موضوع کلیپ همخوانی داشته باشد. 


ابزار صداگذاری در موشن گرافیک


همانطور که اشاره نمودیم صداگذاری بر روی موشن گرافی از طریق نرم افزار و ابزارهای خاص امکان پذیر می باشد. برای موشن گرافی ابزارهای ویرایش و تنظیم صدای مختلفی پیشنهاد می گردد که Waveform Editor یکی از معروف ترین این ابزارهاست. در حال حاضر تیم حرفه ای رایامارکتینگ با تکیه بر سال ها تجربه تخصصی خود در این زمینه، انواع ابزارهای صداگذاری در موشن گرافیک را به مخاطبان خود معرفی می کند.
این تیم حرفه ای با داشتن دانش و مهارت کافی در زمینه صداگذاری موشن گرافی، نحوه طراحی و اضافه کردن صدا به انیمیشن را به علاقه مندان می آموزد. آموزش ساخت لوگوموشن گیمینگ و موشن گرافیک سه بعدی از دیگر خدمات این مجموعه معرفی می شود. در صورتی که قصد یادگیری صداگذاری در لوگوموشن را دارید و یا می خواهید به صورت گرافیست و تدوینگر استخدام شوید می توانید به وب سایت رایا مارکتینگ مراجعه نمایید.

کلام آخر


صداگذاری و استفاده از افکت های صوتی از مهمترین مراحل ساخت انواع موشن گرافی است. در واقع اصلا فرقی هم نمیکند که موشن گرافی شما برای گیمینگ باشد یا تبلیغات؛ در هر حال با اضافه کردن صدا می توانید تاثیرگذاری و جذابیت کلیپ خود را بیشتر نمایید. در حال حاضر انواع ساند افکت به صورت رایگان در اینترنت وجود دارند. کاربران با دانلود آن ها می توانند تاثیرگذاری اثر هنری خود را بیشتر کنند. 
البته اگر قصد ساخت موشن گرافی حرفه ای دارید سعی کنید از جلوه های صوتی حرفه ای استفاده کنید.

 

 

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

اولین نظر را شما ثبت نمایید

نظر خود را در مورد پست بالا برای ما ارسال نمایید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *